Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 283682 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 16

Znanstveni piknik

Učenici srednje strukovne škole Samobor i njihovi mentori, ujedno članovi Društva pedagoga tehničke kulutre i informatike grada Samobora, u sklopu predstavljanja Hrvatske zajednice tehničke kulture sudjelovali su na petom po redu Znanstvenom pikniku koji se održavao od 23. do 25. rujna u zagrebačkoj Dubravi.
Mnogobrojni posjetitelji mogli su tijekom tri dana održavanja Piknika izrađivati i lansirati rakete, slagati i lemiti elektroničke komponente na tiskane pločice ili pak modelirati i 3d printati personalizirane privjeske za ključeve. Uz navedeno, posjetitelji su mogli naučiti kako isprogramirati robota da prati crtu te su mogli pokazati svoje vještine obrade drva na posebnim didaktičkim tokarilicama.

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, a njegov je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Veliki interes za radionice elektrotehnike, robotike, modeliranja i 3d modeliranja i gužva na štandu HZTK-e svakako je dobar znak i predstavlja poticaj za daljni rad Društva.

Nekoliko fotografija možete pogledati na facebook stranici ZTKGS ili na facebook stranici Nacionalnog centra tehničke kulture


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com