Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 303713 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 1

Mala škola astronomije

Astronomska sekcija Društva inženjera i tehničara grada Samobora organizirala je i ovojesensku „Malu školu astronomije”  za osmoškolarce.

Školu je pohađalo 15 dječaka i djevojčica a predavanja su održale profesorice Snježana Horvatić i Ivana Matić vrlo stručno i profesionalno tako, da su polaznici vrlo pažljivo pratili program nastave. Program je obuhvatio: Nastanak svemirskih zvijezda i prepoznavanje skupine zvijezda  te u koje se godišnje doba  pojavljuju na našem horizontu. Cijelo predavanje je bilo popraćeno projekcijama i video zapisima. Nakon svakog predavanja, u koliko je bilo vedro vrijeme,  polaznici su u živo pronalazili na horizontu skupine zvijezda i određivali njihova imena. Škola je trajala ukupno 20 sati t.j. 10 tjedana po 2 sata. Po završetku škole, polaznicima su podijeljene prigodne diplome te malo slatkiša kao nagrada za uzorno praćenje nastavnog programa.  Škola će se nastaviti u proljeće s novim polaznicima.

tekst:Ivan Medvedović


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com