Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 322074 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 4 i admina: 1

Županijska Smotra tehničke kulture

Održana je još jedna uspješna Županijska Smotra tehničke kulture u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Samobora, na kojoj su svoj rad mnogobrojnoj publici predstavile udruge članice Zajednice. Budući da je ovogodišnji partner smotre bilo Udruženje obrtnika Samobor, skup je otvoren okruglim stolom pod nazivom “Mladi obrtnici – novi poduzetnici”, kojim su se promovirali novi trendovi u obrtništvu i poduzetništvu kroz prezentacije i stručna predavanja. U dvorani je bio veliki broj učenika 3. i 4. razreda Gimnazije, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole i Srednje strukovne škole Samobor, pa se nadamo da će neke od prezentiranih ideja pasti na plodno tlo.
Nakon toga održano je predavanje o pametnim kućama i obnovljivim izvorima energije a predavač je bio Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, inače član Društva pedagoga tehničke kulture i informatike, koje zajedno s udrugom „Pozitiva Samobor” i Udruženjem obrtnika Samobor sudjeluje u provedbi europskog projekta “Mladi obrtnici – novi poduzetnici”. Održano je i stručno predavanje Mihaele Smadilo, predstavnice IBM Hrvatska.
Nakon kratke pauze, u kojoj su posjetitelji mogli razgledati izloške i raspitivati se o aktivnostima udruga članica ZTK Grada Samobora, uslijedilo je još jedno kratko predavanje fotografskog kluba „Oko Samobora” o osnovama fotografije te predavanje o projektu “Sunčani sat”, kojeg je Društvo inženjera i tehničara Samobor poklonilo Gradu Samoboru na korištenje i upravljanje. Predavanje o sunčanom satu održao je tajnik DITS-a Robert Obraz.
Primopredaja tog jedinstvenog objekta koje kombinira horizontalni i vertikalni sunčani sat u jednu arhitektonsku cjelinu održalo se nešto ranije na šetnici uz Mlinove.

Više fotografija s manifestacije pogledajte u našoj galeriji ili na našoj facebook stranici


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com