Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 283629 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 14

18. Samoborski oldtimer susret

U Samoboru je 14. lipnja 2015. u organizaciji USV Samobor (Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor)  održan  tradicionalni, 18.  oldtimer susret, pod pokroviteljstvom Grada Samobora, ZTK Grada Samobora  te ZTK Zagrebačke županije.
Članovi USV Samobor su se na svojim sastancima pripremali i dogovorili oko namjene susreta, odnosno odustali od natjecateljskog dijela i raznih ispita kao što je bilo svih ovih dosadašnjih godina. Zaključili su da će ove godine 18. Samoborski oldtimer događaj biti susret gdje će se prvenstveno razmjenivati iskustva, mišljenja i znanja ljubitelja  starodobnih vozila i tehnike.
Stoga smo krenuli u izradu poziva, akreditacija, izrade trase obilaska susreta, poštujući i njegujući tradiciju promocije grada Samobora i njegove okolice. Rano ujutro počele su prijave, odnosno verifikacije  automobila i motocikla, te smo do 11,30 sati prikupili impozantnih 70 posada, vrlo raritenih i osebujnih.
S obzirom da je naš susret rado posjećeno druženje, prijavilo se i dosta suvozača pa smo imali 145 učesnika.
Kao početnu točku susreta odredili smo predivno mjesto u prostorima bivše vojarne Taborec gdje se uz veliki i prostrani parking moglo uživati i u prekrasnom hladu oko centralnog mjesta događanja. Pratilo nas je lijepo vrijeme pa smo, poštujući zacrtanu trasu, krenuli na kratku promocijsku vožnu ulicama grada Samobora te se parkirali na središnjem gradskom trgu gdje su naši učesnici bili posluženi nadaleko prepoznatljivim kremšnitama i bermetom. I ove godine su u organizaciji susreta sudjelovali članovi USV-a, ali i članovi kluba „2 CV”  koji su  nakon nas imali i godišnje okupljanje. Pratnju duž cijele trase predvodili su djelatnici PP Samobor, a kontinuitet  sigurne vožnje osiguravali članovi MK Fugitives na čelu s predsjednikom Rešetarom.
Odlaskom s Trga kralja Tomislava, nakon kraće vožnje u dijelu područja Gradne, Medsava i Domaslovca, posjetili smo prirodno zaštićeno područje  u Kladju, vlasnišvo obitelji Šoić (Šoić-promet d.o.o).
Svečana podjela pehara  najboljim vozačima, kao i podjela zahvalnica svim sudionicima, donatorima i pokroviteljima, održana je u restoranu „Vilinske jame” u Grdanjcima.
18. oldtimer susret u Samoboru ne bi nikada uspio biti tako velika i uspješna manifestacija bez medijske, promidžbene i financijske pomoći Grada Samobora, ZTKGS,  ZTKZŽ i velikog  broja volontera koji su svoju strast i hobi ujedinili u lijepo druženje članstvom u USV Samobor.

Utiske s manifestacije i promotivni film možete pogledati ovdje

tekst i fotografija: USV Samobor


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com