Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 316455 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 15

Smotra tehničke kulture i Županijske lige

Smotra i druženje zajedničara tehničke kulture grada Samobora u prostorima Srednje strukovne škole održano je u subotu, 13. lipnja 2015. godine. Prezentaciju svog rada pripremilo je nekoliko članica zajednice, a istovremeno su održane i atraktivne radionice za učenike osnovnih škola.
Društvo inženjera i tehničara grada Samobora predstavilo se projektom “Korištenje alternativnih izvora energije”, Udruga Parafreek donijela je svoju opremu i pokazala kako se njome rukuje, Udruga Topor predstavila je modele i minijature koje koristi u svom radu, a Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije organiziralo je županijske lige iz robotike i aviomodelarstva za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola. Uz radionice robotike i aviomodelarstva, nekoliko dana ranije u Zaprešiću održana je i radionica animiranog filma, na kojoj su učenici uz pomoć predavača snimili animirani film i posudili svoje glasove likovima.
Učenici koji su sudjelovali u radionicama su u dobi kada im se najbolje usađuju osnove tehničke kulture, a ovakva događanja dodatni su zamašnjak za sve njih da se odluče posvetiti tehničkim strukama. Posebno je uočljivo bilo podjednako zanimanje dječaka i djevojčica za ponuđene programe čime se samo potvrđuje da se ovdje ne radi isključivo o muškim zanimanjima. Sa svima njima na radionicama su radili ponajbolji robotičari i aviomodelari sa svjetskim priznanjima. Održana je i prezentacija alata za modelarsku ligu te prezentacija Fotokluba Oko Samobora.
Smotru su svečano otvorili i sve okupljene pozdravili predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Samobora Stjepan Črnjak, predsjednik županijske zajednice Ivan Vlainić i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.
Nakon završenih radionica, učenici su održali natjecanje u trajanju leta modela aviona, a zanimljivo je da su prva tri mjesta na ljestvici zauzele učenice.
Nekoliko fotografija s događanja pogledajte u našoj galeriji, a više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici.

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com