Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 322066 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 4 i admina: 1

Izborna skupština HZTK

Na izbornoj Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture održanoj u Zagrebu, 30. lipnja 2015. godine, zastupnici u Skupštini izabrali su Ivana Vlainića, predsjednika ZTK Zagrebačke županije i podpredsjednika samoborske gradske Zajednice, za predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture!
Od 71 zastupnika članica HZTK iz svih djelova Hrvatske s pravom glasa u Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture, ukupno 58 zastupnika sudjelovalo je na izbornoj Skupštini. U postupku tajnog glasovanja 35 zastupnika dalo je svoj glas za Ivana Vlainića kao predsjednika HZTK. Dosadašnji predsjednik HZTK dr.sc. Ante Markotić dobio je 14 glasova, a Josip Kužir 9 glasova zastupnika.
Kako je naš Ivan već u prvom krugu dobio natpolovičnu većinu glasova, potrebe za drugim krugom nije ni bilo. Za podpredsjednicu Hrvatske zajednice tehničke kulture izabrana je dr. Lucija Puljak, a izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora HZTK.
Zastupnici u Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture (zajednice tehničke kulture, nacionalni savezi tehničke kulture i Tehnički muzej u Zagrebu), njih 58, također su izabrali i ostala tjela:
za članove Upravnog odbora HZTK iz redova zastupnika zajednica tehničke kulture izabrani su:
Srećko Ivković (ZTK Osječko – baranjske županije)
Ivan Knok (ZTK grada Križevci)
Željko Košara (ZTK Istarske županije)
Duško Kraljev (ZTK Zadarske županije)
Željko Medved (ZTK Međimurske županije)
Tomislav Nikolić (ZTK Splitsko-dalmatinske županije)
Ivan Uroda (ZTK grada Rijeke)
Denis Vincek (ZTK Krapinsko-zagorske županije)
za članove Upravnog odbora HZTK iz redova zastupnika nacionalnih saveza tehničke kulture izabrani su:
mr. sc. Marica Berdik (Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva)
Bogomir Hren (Hrvatski astronautički i raketni savez)
Đuka Pelcl (Hrvatski savez CB radioklubova)
Alen Spiegl (Hrvatski savez informatičara)
dr. sc. Damir Tomić (Hrvatski filmski savez)
dok je za člana Upravnog odbora HZTK iz redova institucije čija je djelatnost od značaja za promicanje tehničke kulture u RH izabran je:
Davor Fulanović (Tehnički muzej).
U upravni odbor HZTK odabrani su Marin Kordić kao predsjednik te Miljenko Ožura i dr. sc. Nedjeljko Štefanić kao članovi.
Čestitke novoizabranom predsjedniku uz želje za uspješan rad u vodstvu HZTK. Ovim izborom HZTK je dobila novu snagu za predstojeće razdoblje i vjerujemo u još bolji razvitak tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.
Ipak je on mentor g. Mate Rimca i nogih drugih trofejnih inovatora a također se iskazao u realizaciji EU projekata i izradi kurikuluma za novi nastavni predmet Pametne kuće.

Marko Terihaj


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com