Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 267131 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 15

Skupština BBK Krpelj

U petak 16.01.2015. u dvorani doma umirovljenika s početkom u 19h održana je4. redovita i ujedno izborna skupština BBK Krpelj. U dvorani se se okupilo 45 uzvanika, članova i gostiju kluba.
Predstavljena su financijska izvješća i rezultati kluba u 2014 godini gdje su glavne smjernice bile sudjelovanje na natjecanjima, uređenje biciklarnika i javno djelovanje.

Uz ostvarene rezultate na maratonima i biciklističkim usponima u muškoj i ženskoj kategoriji, predstavljen je rad biciklarnika te njegova dostupunost građanstvu za vrijeme sezone.
Biciklarnik je volonterska radionica gdje si građani mogu besplatno podesiti bicikl uz stručni savjet i potreban alat.

Također, klub je u travnju organizirao predavanje za građanstvo u GKS “Biciklima na ZOI Soči” koje je okupilo preko stotinjak zainteresiranih. Sudjelovao je i na smotri ZTKGS gdje je predstavio svoj rad i djelovanje mladima. Organizator je četvrte po redu “Occupy” brdske biciklijade, organizirane u rujnu 2014. gdje je do Slanog dola doveo preko 60 biciklista iz Samobora i okolice.

Nakon izvještajnog djela, prikazana je povjest kluba koji neslužbeno djeluje još od 2008 godine. Klub je službeno osnivan 01.01.2011. od strane Željka Vlahovića, Ivana Boškovića i Hrvoja Vešligaja.
Sa tadašnja 3 člana osnivača – trenutno broji 43 članova, te ima osigurana financijska sredstva i klubske prostorije. Nakon osvrta razrješeno je trenutno vodstvo te izabrano novo.
Dužnost upravljanja klubom sljedeće 4 godine će i dalje zadržati Hrvoje Vešligaj uz Kristana Runtasa i Ivicu Benčića kao članovima izvršnog odbora.
Predstavljene su smjernice kluba za novo mandatno razdoblje kao i plan rada za 2015. gdje je fokus na natjecateljski dio.
Planiraju licencirati 3 vozača u ovoj sezoni: Petra Rutnas u ženskoj te Ivan Kovačić i Zvonko Žibrat u muškoj kategoriji.

U svečanom djelu skupštine, podijeljene su zahvalnice za poseban rad i rezultate za razdoblje 2011-2014:

Petra Runtas – najbolji rezultati u natjecanjima (žene)
Ivan Kovačić – najbolji rezultati u natjecanjima (muški)
Kristian Runtas – najmarljivije ruke biciklarnika
Tomislav Barbić – najviše prijeđenih klubskih kilometara

Na kraju skupštine, od gostiju, okupljenima su se obratili Ivan Vlainić – predsjednik Zajednice tehničke kulture zagrebačke županije, Hrvoje Frankić – Samoborski športski savez i članovi susjednih biciklističkih klubova BK Bumbar i BBK Šišmiš. Zaželjeli su uspješan budući rad, novom (starom) vodstvu, uz još više rezultata i sportskih aktivnosti u tekućoj godini. Hrvoje Vešligaj je ujedno i najavio prvu Occupy biciklijadu za 01.05.2015. u suradnji sa PK Scout. Bicikijada će krenuti iz Samobora, gdje se planira okupiti preko stotinjak biciklista, te krenuti u smjeru Koretića gdje će biti organizirano druženje.

Slike sa izborne Skupštine >>>

Hrvoje Vešligaj


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com