Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 322085 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 4 i admina: 1

Topor Masters Invitational

Tijekom vikenda 21. i 22.09.2013. održan je V. “Topor Masters Invitational” u Samoboru. Sada već tradicionalno, petu godinu za redom okupili smo sezonski najbolje igrače u Hrvatskoj i moramo priznati bilo je napeto do samoga kraja. Na žalost zbog neodgodivih obveza nedostajala su dva najbolje plasirana igrača u sezoni, a šteta je još veća jer jedan od njih je branitelj naslova. Stjepan Pavuna nije na žalost bio u prilici obraniti svoj naslov prvaka osvojen na IV. “Topor Masters Invitational” turniru 2012. godine no vjerujemo da će se plasirati opet visoko na sezonskoj ljestvici sada kada je sezona ponovno otvorena. Bilo kako bilo, ostatak top 16 je bio spreman za još jedno Masters sučeljavanje za titulu najboljeg.

Natjecanje je donjelo novog pobjednika u samoj završnici što je činilo definitivno pokazalo neizvjesnost do samoga kraja i borbu za svaki osvojeni bod. Velimir Marović koji je po prvi put sudjelovao na natjecanju, zahvaljujući izvrsno odigranoj sezoni, sa samo dva boda prednosti sučelio se sa našim Ivanom Živkom u 5., posljednjem krugu bitaka za naslov prvaka. Nakon odigrane partije Topor je po prvi put osvojio turnir i naš Ivan Živko se popeo na tron. Nakon konstantnog sukobljavanja za naslov prvaka između Bojana Valentića, pobjednika I. i III. TMI-a te Stjepana Pavune pobjednika II. i IV. dobili smo i trećeg osvajača, još k tome člana udruge.
Ovim putem kao udruga željeli bi smo se zahvaliti svim našim sponzorima, ljudima dobre volje koje su nam pomogli u organizaciji i planiranju turnira. Zahvaljujemo tvrtkama i obrtima poput “Carta Magica”, “Art Zumbur” d.o.o., “Zlatna Kapljica”, ZTK Grada Samobora i samom Poglavarstvu grada. Čestitamo pobjednicima i svim osvajačima nagrada, zahvaljujemo svima koji su nas posjetili, od igrača do zainteresiranih gledatelja te se ispričavamo za sve moguće propuste koje smo eventualno napravili, nije bilo namjere.
Nova sezona 2013./2014. je otvorena, lov na sezonske bodove i poredak na ljestvici kreće. Dok se odigravaju razni turniri po Hrvatskoj i okolici mi krećemo na pripremu VI. Topor Masters Invitational turnira za kojeg se nadamo da će biti još bolji i zanimljiviji. Uostalom ovaj put Topor brani naslov prvaka!
tekst i foto: Topor

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com