Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 316479 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 10

Occupy Slani dol #3

U subotu 31.08.2013. u organizaciji BBK Krpelj iz Samobora, uspješno je održana rekreativna brdska biciklijada “Occupy Slani dol #3” koja je okupila preko 50 biciklista iz Zagreba, Zaprešića, Sv. Nedelje i Samobora.

Biciklisti su se okupili u 10.00 sati na glavnom gradskom trgu te u pratnji policije u 10.15h kolona je izvedena iz Samobora gdje je nastavila prema Slanom dolu. Svi sudionici su uspješno došli do Slanog Dola – “Izletišta Gogo” gdje su uz okrijepu i domaće delicije nastavili druženje do poslije podnenevnih sati. Interesantno je bilo vidjeti da je uz redovite bicikliste – rekreativce bila prisutna i nekolicina roditelja sa svojim juniorima.
Biciklisti uglavnom iz Zagreba i Zaprešića kojima je ovo prvi posjet Slanom dolu su bili zadivljeni prirodnom ljepotom i raspoloživom ponudom. Komentirajući kako je nadomak Samobora, manje od sat vremena lagane vožnje biciklom od glavnog gradskog trga – činjenica koja potvrđuje potencijal Samoborskog gorja, parka prirode i lokalne gastronomske ponude. Nažalost većini nepoznata prvenstveno zbog slabe promocije i informiranosti. Biciklizam kao sve popularniji način rekreacije i transporta, zahtjeva i određeno ulaganje u infrastrukturu, prvenstveno zbog sigurnosti biciklista. 
Biciklistička infrastruktura (staze, mape, oznake) bi uvelike pomogle u promociji biciklizma i turizma, naročito spajanju Zagreba, Sv. Nedelje i Samobora sa biciklističkom stazom kako bi biciklisti mogli sigurno doći i vratiti se nazad. Grad Sv. Nedelja je pokazala zainteresiranost za uređenje trase vlaka – bivšeg “Samoborčeka”, te financiranje izgradnje drvenog mosta na potoku Rakovica. Grad Samobor je pokazao određeno razumijevanje te obećao odvojiti dio sredstva za potrebe izgradnje staza. Za sada je vidjeti kada će doći do realizacije još davno obećane staze koja bi mogla povećati broj cikloturista, povećati im sigurnost i dati Samoboru reputaciju poželjne biciklističke destinacije.
Zahvaljujemo:
– Radio Samoboru, na medijskoj podršci
– Postaji prometne policije Samoboru
– Izletištu Gogo
– Svima koji su sudjelovali i pomogli oko organizacije
Za BBK Krpelj, Hrvoje Vešligaj

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com