Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 283686 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 14

16. Samoborski oldtimer rally

Dana 16.lipnja 2013. u Samoboru je u organizaciji USV Samobor (Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor) održan tradicionalan oldtimer rally, pod pokroviteljstvom Grada Samobora, ZTKGS te ZTKZŽ.
Pripreme za ovako veliku manifestaciju počele su još u travnju, izradom letaka , vremenika
kao i posebnih ispita jer se ujedno radi i o natjecateljskom susretu.
Lijepo vrijeme nas je ove godine konačno počastilo, što je svakako pridonijelo da je ove godine bilo prijavljeno 115 posada. Na rally-u je sudjelovalo 230 učesnika što vozača i suvozača, jer ovako velika manifestacija iziskuje i veliku logističku potporu.

I ove godine su u organizaciji rally-a sudjelovali su članovi USV-a, ali i članovi kluba „ 2 CV” i „ BMW klub „. Pratnju duž cijele trase predvodili su djelatnici PP Samobor, a kontinuitet vožnje osiguravali MK Fugitives.
Za najbolje rezultate borilo se 115 natjecatelja-posada , u klasi motora i osobnih vozila. Obradu rezultata Prema Pravilniku o natjecanju obavili su članovi Zagrebačkog automobilističkog saveza „ Delta Team”.
Iako se radi o starodobnim vozilima, vozila proizvedena prije 1983. Godine, natjecanja u posebnim ispitima su bila vrlo napeta, te su se odvijala u 6 klasa.
Nakon obavezne verifikacije i odvoženih posebnih natjecateljskih ispita, vremenik rally-a nas je odveo do Trga kralja Tomislava u Samoboru, gdje su predstavljeni svi automobili i motori svim građanima Samobora, te s obzirom na vrlo reprezentativne i rijetke modele dostojno predstavili cijelu našu manifestaciju. Građani Samobora i njegovi posjetitelji mogli su uživati u vrlo rijetkoj prilici tako velikog broja raritetnih vozila.
Na slijedećoj trasi, boravilo na prostorima Vojarne Taborec, gdje su učesnici rally imali prilike sudjelovati u vrlo neobičnim, zanimljivim igrama te izmijeniti iskustva reparacije i nabave dijelova.
Svečana podjela pehara najboljim vozačima kao i podjela zahvalnica svim sudionicima, donatorima i pokroviteljima održana je u restoranu „ Vilinske jame”
16: oldtimer rally u Samoboru, ne bi nikada uspio biti tako velika i uspješna manifestacija bez medijske, promidžbene i ili financijske pomoći Grada Samobora, ZTKGS, ZTKZŽ, i velikog broja volontera koji su svoju strast i hobi ujedinili u lijepo druženje članstvom u USV- Samobor.
tekst i slike: USV Samobor

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com