Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 283683 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 14

Dan otvorenih vrata udruga

U povodu Dana otvorenih vrata udruga, koji se organizira diljem Hrvatske na poticaj Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Zajednica tehničke kulture Grada Samobora i članice pridružile su se manifestaciji i u srijedu, 12. lipnja, od 16 do 22 sata otvorile svoja vrata građanima i zainteresiranim posjetiteljima na bivšem prostoru Komunalca u Perkovčevoj ulici 59. Ovu manifestaciju organizirala je Zajednica tehničke kulture Grada Samobora, Speleološki klub Samobor i JU zeleni prsten zagrebačke županije.

Posjetitelji koji su došli mogli su saznati detalje o radu Zajednice i pojedinih članica ili pak čuti i razgledati što se novo događa u svijetu tehnike i inovacija na tom području.
Svoje aktivnosti prezentirali su: Speleološki klub Samobor, Zrakoplovni klub Parafreek, Radio Klub Tule i Vužić, Odred izviđača Samobor, Društvo Inženjera i tehničara Grada Samobora, Filmska autorska grupa Enthusia Planck, Društvo pedagoga tehničke kulture & informatike, Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor, te Udruga SMB Wireless.
Uz udruge svoj štand imala je i Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije koja je dijelila promotivne materijale prirodnih vrijednosti naše županije i osigurala nagrade za nagrađene učenike na ovoj manifestacije. Za posjetitelje osigurali su i pekarske proizvode pekarne Žemljić . 
Posjetitelji su mogli vidjeti crteže koje su oslikala djeca iz Dječjeg vrtića Izvor na temu živog svijeta podzemlja. Speleološki klub Samobor napravio je izložbu fotografija i postera s tematikom speleologije te održao kratko predavanja za učenike Osnovne škole Bogumila Tonija. Naglasak izložbe i prezentacija bio je na zaštiti prirode i vrlo lošem ekološkom stanju spilja i jama Samoborskog gorja među kojima ih je jako puno onečišćeno ili potpuno zatrpano otpadom.
U večernjima satima Filmska autorska grupa Enthusia Planck organizirala je otvoreno kino u kojem je prikazan film Pismo ćaći samoborskog redatelja Damira Čučića. Uz glavnu nagradu Festivala, film je dobitnik je još triju Zlatnih Arena: za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Mati Gulinu za ulogu oca, za montažu Hrvoju Mršiću i Damiru Čučiću, te posebna Zlatna Arena za ton koja je pripala Martinu Semenčiću
Posebno se zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestaciji i to: prof. Martini Glasnović, ravnateljici JU Zeleni prsten Zagrebačke županije s djelatnicima Ustanove, Državnom zavodu za zaštitu prirode, Komunalcu Samobor , Dječjem vrtiću Izvor i medijima.
Slijedeće godine Zajednica će sa svojim članicama ponovno će sudjelovati u manifestaciji Otvorena vrata udruga, a do tada slobodno uđite u Zajednicu tehničke kulture!
Krešimir Motočić

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com