Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 267097 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 13

Predavanje čuvenog dr. Semira Osmanagića o bosanskim piramidama, održano 15. travnja u organizaciji Društva inžinjera i tehničara Samobor, privuklo je u Malu dvoranu Galerije Prica brojne znatiželjnike koji su iz prve ruke htjeli doznati više o fenomenu ovih piramida.
Svojim tvrdnjama kako su Bosanska piramida Sunca i Bosanska piramida Mjeseca najstarije i najveće na svijetu, veće i starije od najpoznatijih egipatskih piramida, dr. Osmanagić već duži niz godina izaziva interes svjetske i domaće javnosti, pokušavajući promijeniti stavove i mišljenja povjesničara i brojnih stručnjaka koji su se bavili istraživanjima o piramidama. Kao antropolog i najmlađi član Akademije prirodnih znanosti u Moskvi te profesor Američkog sveučilišta u BiH, nakon dugogodišnjih znanstvenih istraživanja smatra da je gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti zapravo pogrešno.
Kako bi potkrijepio svoja otkrića, osnovao je i neprofitnu Fondaciju Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, koja podupire multidisciplinarna naučna istraživanja kompleksa piramida i mreže podzemnih tunela u Visokome (BiH). Od tada su brojni svjetski stručnjaci zaokupljeni bosanskim piramidama, istražuju arheološke, energetske, astrološke i druge fenomene ovih piramida, pretvarajući ih tako u svjetski projekt koji u Visoko privlači ne samo istraživače, već i tisuće turista, volontera, medija i znatiželjnika.
izvor: Glasnik SSN -M.K.

povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com