Zajednica tehničke kulture grada Samobora
Vi ste posjetitelj broj 303705 od 30.11.2016. g.   Online imamo: posjetitelja: 1

Redovna izborna Skupština ZTKGS-a

U POU Samobor 7. je ožujka održana redovna izborna godišnja skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora, na kojoj su nazočili delegati svih 13 udruga članica, s namjerom da izaberu novo ili potvrde staro rukovodstvo za idući mandat na četiri godine. Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Krešimir Motočić, pozdravio sve nazočne i goste te predložio dnevni red od 11 točaka na usvajanje. Nakon usvojenog dnevnog reda i izabranog radnog predsjedništva u sastavu Krešimir Motočić, Ivan Vlainić i Darko Henc, uz nazočnost kvalificiranog broja članova za donošenje pravovaljanih odluka, nastavilo se po točkama dnevnog reda, odnosno po izvještajima o radu Nadzornog odbora, Suda časti, financijskog izvještaja te o radu dosadašnjeg Izvršnog odbora. Svi izvještaji bili su jednoglasno usvojeni.

Iz iscrpnog pisanog izvještaja o radu dosadašnjeg Izvršnog odbora uočeno je da je zajednica u okviru svojih udruga bila vrlo aktivna i da su postignuti vrlo zapaženi rezultati na razvoju tehničke kulture u Gradu Samoboru, što je rezultiralo velikim brojem nagrada i priznanja, od gradskih i županijskih pa do državnih i međunarodnih. Naročito je zapažena velika aktivnost u radu s mladim Samoborcima i to u svim udrugama.

Nakon iznesenih i prihvaćenih izvještaja, razriješena su sva tijela Skupštine te izabrana nova. U Izvršni odbor od 7 članova izabrani su Hrvoje Lukina (ZK Parafreek), dr. Jasenka Bišćan (Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora), Tomislav Japunčić (SMB Wireless), Krešo Bišćan (Radio klub Samobor), Zlatko Matičić (Radio klub Tule i Vužić), Matko Burić (Filmska autorska grupa Enthusia Planck) i Petar Gundić (Udruga starodobnih vozila Samobor), a za predsjednika je ponovo izabran Krešimir Motočić, a za dopredsjednika Ivan Vlainić (DPTK&INF). Za Nadzorni odbor od 3 člana izabrani su Ivan Medvedović (Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora), dr.sc. Nenad Buzjak (Speleološki klub Samobor) i Branimir Runkas (Radio klub Samobor), a za Sud časti također 3 člana: Igor Takač (SMB Wireless), Miljenko Petrac (Udruga starodobnih vozila Samobor) i Ivica Knežević (ZK Parafreek).
Na kraju radnog dijela, Skupštini su se obratili Marijan Kižlin, stručni savjetnik  u Društvenim djelatnostima Grada Samobora i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić.
Među pozdravnim riječima gostiju posebno je bilo zapaženo obraćanje dr.sc. Ante Markotića predsjednika HZTK-e, koji je između ostalog istaknuo da se Ministarstvo prosvjete, športa i tehničke kulture Vlade RH konačno počelo značajnije okretati prema razvoju tehničke kulture u školama s izrekom: “Dosta je školovanja za kancelarije, već treba školovati mlade za produktivan rad”, te da će se nastava iz tehničke kulture u školama povećati za 2 sata.
I.M.

 


povratak

UDRUGE ČLANICEZajednica tehničke kulture grada Samobora                     © • By: Miljenko Mogulić 2019.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com